Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă adresat ediției din acest an a Olimpiadei Columbofile

Doresc un călduros bun venit tuturor delegaţilor şi participanţilor la cea de-a 37-a ediţie a Olimpiadei Columbofile. Sunt foarte bucuros că, de aici, din România, putem transmite un salut prietenesc columbofililor din cele peste 30 de ţări participante, atât din Europa, cât şi din America de Sud, America de Nord, Asia şi Africa.

Mesager de nădejde al oamenilor, porumbelul voiajor a fost mii de ani cel mai important mod de comunicare la distanță, iar după 1900 a fost un aliat de nădejde al forţelor armate.

Mă bucur să remarc faptul că, mai mult decât oricând în istoria noastră, columbofilia românească a ajuns un punct de referinţă pe plan mondial. Organizarea acestui eveniment columbofil internaţional reprezintă o recunoaştere meritată a eforturilor de selecţie pe care columbofilii români le-au depus.

Felicitări columbofililor români pentru rezultatele excepţionale pe care le-au obţinut în ultimii ani şi, în egală măsură, respectul meu conducerii Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România pentru organizarea acestui extraodinar eveniment!

De asemenea, vreau să mulţumesc Federaţiei Columbofile Internaţionale pentru prilejul pe care l-a oferit României de a fi gazda acestui eveniment de amploare.

Închei prin a ura tuturor participanţilor la Olimpiada Columbofilă şedere plăcută în Oradea, acest oraş-simbol al modernizării României, şi mult succes în activitatea pe care o desfăşoară!

ro_RO
Scroll to Top